BOINC: ClimatePrediction [CATALUNYA - ACAM - LRC]
2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

 
23/12/2005
10 milions d‘anys processats i primers resultats de l‘experiment de Cicle de Sulfats.
Laboratori Recerca del Clima

L‘equip del climateprediction.net agraeix a tots els participants que hem ajudat a fer possible la simulació de 10 mil·lions d‘anys de clima.

RESULTATS CICLE SULFATS Simulació del Cicle dels Sulfats ( 950 simulacions )

Per què són importants els aerosols de sulfat? Miquel Àngel Rodríguez (Laboratori Recerca del Clima) El aerosols de sulfat, directament per ells mateixos i indirectament a través de la formació de núvols, tenen un efecte de refredament. Això si l‘ efecte que tenen és local -refreden allà on estan, no es reparteixen per tota l‘atmosfera com els gasos hivernacle

Problema científic: És molt difícil de quantificar aquest refredament i encara hi ha qüestions científiques a resoldre per explicar de quins són els mecanismes.

Problema extra-científic: els escèptics diuen que el refredament que produeixen els aerosols de sulfat compensa l‘escalfament per gasos hivernacle. Fins ara els models no els feien servir i per tant no feien bones prediccions.

IMPORTANT: EXPLICACIÓ DELS RESULTATS OBTINGUTS (950 SIMULACIONS)


Un cop més donem la benvinguda als noves incorporacions a l‘equip Catalunya: quimillo2, pelatreco, Administrador, fosc, Mongolito de Oro, Xavi Canet i sisco
1404 visites
experiments cicle sulfats resultats refredament hivernacle simulació

http://www.canviclimatic.net/noticies/missatge_mar_10milions.htm


Allotjament cedit per mantis.cat