BOINC: ClimatePrediction [CATALUNYA - ACAM - LRC]
2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

 
04/10/2008
La concentració de gasos que causen el canvi climàtic va marcar un nou rècord el 2007
Diari AVUI

En Carles Garcia ens ha fet arribar aquesta notícia de l‘AVUI.
La concentració de diòxid de carboni a l‘atmosfera va arribar l‘any passat a les 383 parts per milió (mitjana anual), una xifra que marca un rècord històric i que demostra que la presència a l‘atmosfera de gasos que provoquen el canvi del clima s‘està accelerant de forma alarmant.

Així ho va explicar ahir a Barcelona l‘investigador Josep Canadell, director executiu del Global Carbon Project. Canadell, que ha participat en l‘elaboració i presentació de la Declaració de Barcelona (vegeu requadre), va presentar la setmana passada les noves dades sobre diòxid de carboni a Washington.

"Entre els anys 1990 i 1999, quan s‘estava negociant el Protocol de Kyoto, la concentració de diòxid de carboni a l‘atmosfera creixia com a mitjana el 0,9% anual; entre els anys 2000 i 2007, el ritme de creixement ha augmentat el 3,5% anual", va explicar aquest investigador català establert a Austràlia.

"Per primera vegada les concentracions de gasos d‘efecte hivernacle creixen per sobre del pitjor dels escenaris previstos pel Grup Intergovernamental d‘Experts sobre Canvi Climàtic", va explicar Canadell. A més, els tres principals emissors d‘aquests gasos, Estats Units, la Xina, Rússia i l‘Índia, no estan afectats o no respecten el Protocol de Kyoto.
2384 visites
CO2 Canadell Global Carbon Project increment

http://paper.avui.cat/article/societat/141442/la/concentracio/gasos/causen/canvi/climatic/va/marcar/nou/record.html


Allotjament cedit per mantis.cat