BOINC: ClimatePrediction [CATALUNYA - ACAM - LRC]
2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

 
23/01/2009
Els arbres dels boscos dels Estats Units moren més de pressa
elmediambient.net

Els arbres dels boscos vells dels Estats Units van morint a major velocitat que abans des de fa mig segle, segons un estudi que publica avui la revista Science. Phillip van Mantgem, del Geological Survey dels Estats Units, i els seus col·legues consideren que la causa és el canvi climàtic. Els científics van analitzar registres de boscos inalterats i han constatat que el ritme de mortalitat ha augmentat més del doble des del 1955.

Aquests canvis poden tenir efectes a llarg termini en l‘estructura dels boscos i en els recursos que consumeixen. Això, a la vegada, pot afectar la quantitat de carboni que emmagatzema el bosc i, per tant, disminuir la capacitat d‘eliminar diòxid de carboni de l‘atmosfera i potenciar el canvi climàtic. Així, el procés es retroalimentaria.

Com que els canvis detectats afecten arbres de diferents tipus i mides i situats a altituds diferents i en boscos on els incendis han afectat de manera diversa, els investigadros creuen que la tendència no es deu a la competència o a l‘envelliment dels grans arbres.

En el període en què hi ha més dades, de 1970 al 2006, la temperatura mitjana a l‘oest dels Estats Units va augmentar a un ritme de 0,3 a 0,4 graus anuals, i ho va fer encara més a les zones altes ocupades pels boscos.
1311 visites
arbres boscos Science EE.UU.AA

http://www.tv3.cat/pprogrames/elmediambient/meaSeccio.jsp?seccio=noticia&id=4950


Allotjament cedit per mantis.cat