BOINC: ClimatePrediction [CATALUNYA - ACAM - LRC]
2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

 
30/05/2009
315.000 morts a lĺany pel canvi climÓtic
Diari AVUI

Un estudi revela l‘impacte del fenomen en l‘agreujament de malalties i desastres naturals
Alerta de més risc als pa´sos pobres, causants d‘un 1% de les emissions de CO2
 

Els efectes del canvi climÓtic comencen a depassar l‘esfera dels intangibles i a traduir-se en xifres concretes molt preocupants, que posen en relleu l‘abast de l‘impacte humÓ. AixÝ ho revela un estudi del F˛rum Humanitari Global, elaborat per un grup d‘experts i agŔncies internacionals, segons el qual el fenomen causa la mort d‘unes 315.000 persones a l‘any, en la majoria dels casos per l‘agreujament de problemes vinculats a la malnutriciˇ, la diarrea o la malÓria, i en una proporciˇ menor com a conseqŘŔncia de desastres naturals.

L‘informe, presentat ahir a Londres per l‘exsecretari general de l‘ONU i president del F˛rum, Kofi Annan, sosté que el canvi climÓtic afecta seriosament 325 milions de persones a l‘any i que les seves conseqŘŔncies perjudiquen sobretot els pa´sos més pobres, que emeten menys d‘un 1% de les emissions de di˛xid de carboni (CO2) que contribueixen a l‘escalfament del planeta.

"El canvi climÓtic no esperarÓ", va declarar Annan en la presentaciˇ de l‘estudi, després de lamentar que la crisi econ˛mica hagi relegat la lluita contra el fenomen a un segon pla. L‘informe assenyala que la xifra d‘afectats es doblarÓ en els propers 20 anys fins a afectar un 10% de la poblaciˇ mundial, mentre que les projeccions fins al 2015 eleven a 500.000 la xifra de morts anuals. [..]
1425 visites
canvi climÓtic morts estudi

http://paper.avui.cat/article/societat/165496/informe/dexperts/canvi/climatic/ja/causa/morts/cada/any/mon.html


Allotjament cedit per mantis.cat