BOINC: ClimatePrediction [CATALUNYA - ACAM - LRC]
2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

 
18/07/2009
El Museu de la CiŔncia i el Clima de Lleida sĺinaugurarÓ el 2011
laMalla.net

A finals d‘aquest 2009 arrencaran les obres del Museu de la CiŔncia i el Clima de Lleida i és previst que els treballs de construcciˇ d‘aquest equipament ˙nic a Europa s‘enllesteixin en dos anys. AixÝ s‘ha donat a conŔixer aquest dijous a la tarda durant la comissiˇ de seguiment d‘aquest projecte impulsat per la Paeria i CosmoCaixa.


Lleida tindrÓ acabat el Museu de la CiŔncia i el Clima l‘any 2011. La setmana vinent l‘equip d‘arquitectura presentarÓ el projecte executiu a l‘Ajuntament de Lleida, que té previst adjudicar les obres de la primera fase durant la tardor. Aix˛ permetrÓ que a finals del 2010 ja s‘haurÓ acabat l‘estructura de l‘edifici, ubicat al turˇ de Gardeny. La segona fase de les obres, que inclourÓ els interiors i el projecte museogrÓfic, es durÓ a terme entre el 2010 i el 2011, any en quŔ s‘inaugurarÓ el primer museu dedicat al canvi climÓtic.

Una de les peces més rellevants que mostrarÓ el futur Museu serÓ un f˛ssil de 300 milions d‘anys que permetrÓ explicar de quŔ era feta l‘atmosfera en aquella Ŕpoca. El responsable de l‘Órea de Medi Ambient de la Fundaciˇ "la Caixa", Jorge Wagensberg, ha definit aquesta peca com "una placa de trilobits meravellosa, feta amb les sals del di˛xid de carboni de l‘Ŕpoca en quŔ l‘atmosfera tenia setze vegades més anhÝdric carb˛nic que ara".

[...]
2355 visites
Lleida CosmoCaixa Wagensberg clima

http://www.lamalla.cat/infolocal/lleida/article?id=279470


Allotjament cedit per mantis.cat