BOINC: ClimatePrediction [CATALUNYA - ACAM - LRC]
2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

 
30/08/2009
El superordinador que prediu el clima a la Gran Bretanya és un dels més contaminants del país
ElPeriódico

El servei meteorològic britànic, el Met Office, acaba de descobrir que el superordinador que fan servir per fer els càlculs i les prediccions sobre el temps fa que l‘edifici que l‘acull sigui un dels més contaminants del país.

La màquina, fabricada per IBM i acabada el 2003, ocupa l‘extensió d‘un camp de futbol. Per ara produeix 12.000 tones de diòxid de carboni a l‘any, fet que situa l‘edifici que l‘allotja entre els més contaminants de tota l‘administració pública del Regne Unit, segons una llista que es va fer pública ahir. El superordinador va costar 80 milions de lliures (uns 90 milions d‘euros al canvi actual).

El Met Office, segons la premsa britànica, ha reconegut la ironia de la situació, però assegura que necessita l‘ordinador per als càlculs i que no el pensa apagar, en un país obsessionat per conèixer al detall la situació climatològica. L‘organisme defensa les altres parts ecològiques de les seves instal·lacions i recorda que una màquina d‘aquestes característiques consumeix una gran quantitat de recursos.

Completat al maig

Els ecologistes han qualificat d‘"irònic" que un ordinador dissenyat per ajudar a diagnosticar el canvi climàtic aporti aquests nivells de pol·lució.

El superordinador del Met, que ocupa la posició 74 del Top 500 --la classificació oficial dels ordinadors més potents-- del juny, va ser completat el mes de maig passat i s‘espera i s‘espera que arribi a la seva màxima potència el 2013. Aconseguir menys consum energètic és actualment un dels cavalls de batalla de la indústria informàtica. Google té la planta solar més gran dels EUA per proveir els seus servidors.

A la llista Green500, que classifica els superordinadors per eficiència energètica, el del MET figura al lloc 213, amb un consum de 563,2 KW. El Mare Nostrum, que acull el Barcelona SuperComputing Center, està situat al 207, amb un consum de 683,59 KW, i figura a lloc 60 del Top 500.
1661 visites
met office supercomputador consum electricitat

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=640521&idseccio_PK=1012


Allotjament cedit per mantis.cat