BOINC: ClimatePrediction [CATALUNYA - ACAM - LRC]
2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

 
03/09/2009
Mil escultures de gel mostren el canvi climàtic a Berlín
ElPeriódico

Els seus cossos es van fondre en menys d’una hora. L’artista brasiler Nele Azevedo va col·locar ahir un miler de petites figures humanes de gel a les escales de l’auditori del Gendarmenmarkt de Berlín per cridar l’atenció sobre les conseqüències del canvi climàtic, en una acció artística promoguda per l’organització ecologista WWF.
La capital d’Alemanya també va acollir ahir la presentació d’un informe encarregat per l’Executiu alemany i la Comissió Europea que conclou que els governs de tot el món han d’invertir en espais naturals com els boscos per contrarestar l’escalfament global. Segons el text, aquestes àrees absorbeixen actualment el 15% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle.
Molt més al nord, el secretari general de l’ONU, Ban Ki-moon, va aprofitar la visita al cercle polar àrtic per reclamar als dirigents polítics que arribin a un acord sobre el clima durant la cimera de Copenhaguen, el desembre que ve. La reunió arribarà amb l’expectativa que els països subscriguin un protocol que reemplaci el de Kyoto en la lluita contra l’escalfament.
1540 visites
berlín escultures

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=641946&idseccio_PK=1021


Allotjament cedit per mantis.cat