BOINC: ClimatePrediction [CATALUNYA - ACAM - LRC]
2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

 
30/10/2009
Els ecologistes escalfen la cimera del clima de BCN
ElPeriódico

Les prop de 180 delegacions nacionals que a partir de dilluns assistiran a Barcelona a l’última reunió internacional que se celebra per preparar la gran cimera sobre el canvi climàtic de Copenhaguen, al desembre, estaran acompanyades d’una infinitat d’oenagés ecologistes i socials disposades a donar guerra i una mica de color. Per començar, avui han convocat una manifestació que passarà a partir de les cinc de la tarda entre la plaça de la Universitat i la de Sant Jaume sota el lema El clima no està en venda. Els delegats de Barcelona haurien d’establir les bases del text que es debatrà a la capital danesa.
Dilluns, davant del palau de congressos de la Fira de l’Hospitalet, on se celebren les sessions, està prevista una altra curiosa mobilització: s’activaran 1.000 despertadors com a senyal simbòlic que el temps corre i encara no hi ha solucions (http://tcktcktck.org). Els delegats seran rebuts amb estrèpit. També hi haurà una sessió de capgrossos d’Oxfam que parodiaran els principals líders mundials.
A més de les oenagés –tindran una nodrida representació Intermón-Oxfam, WWF, Greenpeace, Ecologistes en Acció i Amics de la Terra i moltes altres–, Barcelona acollirà nombrosos actes paral·lels de caràcter acadèmic. Aquest cap de setmana, per exemple, se celebren unes jornades sobre canvi climàtic i model alimentari a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), organitzades per l’associació Grain. Dilluns i dimarts, l’Institut d’Estudis Catalans (Carrer del Carme, 47) acull el seminari internacional Canvi Climàtic i Pau (www.fund-culturadepaz.org/barcelona). El Palau Robert també presenta una exposició sobre canvi climàtic organitzada per la Comissió Europea.
Finalment, demà a Madrid i diumenge que ve a Barcelona, dues passejades ciclistes impulsades per l’ambaixada de Dinamarca conviden, així mateix, a lluitar contra el canvi climàtic (www.cop15.es).
1375 visites
bcn barcelona copenhaguen 2009

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=657775&idseccio_PK=1477


Allotjament cedit per mantis.cat