BOINC: ClimatePrediction [CATALUNYA - ACAM - LRC]
2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

 
03/11/2009
Barcelona UN Climate Change Talks 2009: Cimera de bones intencions
Diari AVUI

Comença a Barcelona la reunió prèvia a la renovació del Protocol de Kyoto | Estats Units es compromet a figurar en el nou acord però no concreta cap proposta

[..]

El mateix De Boer va recordar tres dels elements claus de la negociació:
1-el nivell de reducció de les emissions de gasos d‘efecte hivernacle que es comprometen a fer els països rics,

2-l‘esforç de reducció de les emissions que estan disposats a fer els països en desenvolupament
3-i els diners i la tecnologia que els països rics -com a principals culpables del canvi climàtic- estan disposats a facilitar als països pobres per reduir o compensar els danys provocats per l‘escalfament.

De moment, cap d‘aquests objectius està a prop de concretar-se i, a més, hi ha una llarga llista de detalls que dificulten el camí cap a Copenhaguen.

La conferència de Barcelona es va iniciar poc abans de les 11 del matí amb les salutacions protocol·làries i una promesa per part de la vicepresidenta del govern espanyol. María Teresa Fernández de la Vega va anunciar que el govern central destinarà 100 milions d‘euros complementaris, d‘aquí al 2012, per col·laborar amb els països en desenvolupament en la lluita contra el canvi climàtic.

El president de la Generalitat, José Montilla, va saludar els participants a la reunió i va defensar el paper dels governs regionals i les administracions locals en la presa de decisions sobre el clima. [..]

1259 visites

http://paper.avui.cat/article/societat/654/cimera/bones/intencions.html


Allotjament cedit per mantis.cat