BOINC: ClimatePrediction [CATALUNYA - ACAM - LRC]
2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

 
09/12/2009
El Mediterrani es va omplir en menys de dos anys
Telenoticies.com

La conca mediterrània va tardar a omplir-se d‘uns mesos a dos anys i no de 10 a 10.000 anys, com es pensava fins ara. Una descàrrega d‘aigua que, segons els investigadors, va arribar a ser mil vegades superior a l‘actual riu Amazones. Aquesta és una de les principals conclusions d‘un estudi d‘investigadors del Consell Superior d‘Investigacions Científiques (CSIC) publicat a la revista "Nature", en què es recorda que el mar Mediterrani va arribar gairebé a assecar-se fa uns sis milions d‘anys, en quedar aïllat dels oceans durant un llarg període de temps, a causa de l‘aixecament tectònic de l‘estret de Gibraltar.

[..]
En aquest sentit, ha indicat que la feina es basa en bona part en els estudis preliminars d‘aquest projecte, "molt condicionat per la presència d‘aquest canal erosiu que nosaltres relacionem amb la inundació". Els científics han demostrat, a més, que l‘erosió no va ser produïda per un riu durant la dessecació del Mediterrani, sinó per un enorme flux d‘aigua procedent de l‘Atlàntic.

L‘investigador del CSIC ha conclòs que "un canvi tan enorme i abrupte en el paisatge terrestre com el que hem deduït va poder tenir un impacte notable en el clima d‘aquell període, cosa que no s‘ha estudiat encara amb suficient detall i a la qual cosa podria ajudar aquest treball".
1562 visites
mediterrani mar aigua

http://www.3cat24.cat/noticia/430953/societat/El-Mediterrani-es-va-omplir-en-menys-de-dos-anys


Allotjament cedit per mantis.cat