BOINC: ClimatePrediction [CATALUNYA - ACAM - LRC]
2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

 
15/11/2010
Catalunya tindrà la millor xarxa d‘estacions d‘Europa per estudiar el canvi climàtic
Sostenible.cat

L‘Obra Social la Caixa i la Fundació Institut Català de Ciències del Clima (IC3) posaran en marxa una xarxa de vuit estacions, la més important de tot Europa, per investigar els impactes del canvi climàtic, un projecte d‘escala regional però que obtindrà resultats que serviran de referència internacional.
Les dues institucions han signat aquest dimarts un acord per impulsar aquesta xarxa d‘estacions que, a més, permetrà obtenir les dades necessàries per realçar un balanç dels gasos amb efecte hivernacle.La xarxa de vuit punts de "mostreig a llarg termini" estarà situada en diversos sistemes naturals i es convertiran en estacions d‘observació en temps real.

Des de la Caixa s‘ha explicat per mitjà d‘una nota de premsa que el seguiment del canvi climàtic és necessari per anticipar els seus impactes i, en conseqüència, poder desenvolupar polítiques efectives d‘adaptació i mitigació per a tot el territori espanyol, en especial per a la regió mediterrània, "una de les zones on es preveu una major alteració de les condicions climàtiques". L‘estructura i densitat de la xarxa d‘observació permetrà analitzar l‘impacte des del punt de vist local, regional i internacional.
[...]
3149 visites
ic3 canvi climàtic catalunya estació

http://www.sostenible.cat/sostenible/web/noticies/sos_noticies_web.php?cod_idioma=1&seccio=6&num_noticia=445074


Allotjament cedit per mantis.cat