BOINC: ClimatePrediction [CATALUNYA - ACAM - LRC]
2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

 
10/05/2012
Publicació dels resultats de l‘experiment de canvi climàtic BBC
climateprediction.net

Aquesta setmana s‘han publicat els primers resultats de l‘experiment de la BBC climateprediction.net el canvi climàtic a la revista Nature Geoscience. L‘experiment, iniciat el 2006, representa el primer de diversos milers de membres del conjunt de simulacions utilitzant un complex acoblat atmosfera-oceà model climàtic, i aborda algunes de les incerteses que les previsions anteriors, utilitzant els models més simples, o només unes poques dotzenes de simulacions, poden tenir més de -va mirar.

Els resultats de l‘experiment suggereixen que un escalfament global de 3 graus centígrads per a l‘any 2050 és igualment plausible com un augment de 1,4 graus (respecte a la mitjana 1961-1990).

Aquesta gamma es deriva de l‘àmplia gamma de simulacions en el conjunt que reprodueixen fidelment els canvis observats de temperatura en els últims 50 anys.
Els resultats suggereixen que el món és molt probable que superi la barrera de ‘2 graus "en algun moment d‘aquest segle si les emissions continuen sense disminuir, i que els planificadors dels impactes del canvi climàtic han de considerar la possibilitat que l‘escalfament de fins a 3 graus ( per sobre de la mitjana de 1961-1990) per a l‘any 2050, fins i tot en un escenari d‘emissions de gamma mitjana.Es tracta d‘un ritme més ràpid de l‘escalfament que la majoria d‘altres models prediuen.Ens agradaria donar les gràcies a tots els participants en l‘experiment de canvi climàtic BBC pel seu continu suport al projecte!
Enllaços:

http://www.nature.com/ngeo/journal/vaop/ncurrent/full/ngeo1430.html
1938 visites
experiment resultats BBC nature

http://www.climateprediction.net/news/publication-results-bbc-climate-change-experiment


Allotjament cedit per mantis.cat