BOINC: ClimatePrediction [CATALUNYA - ACAM - LRC]
2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

 
05/11/2005
El litoral mediterrani serà la regió més afectada pel canvi climàtic durant el segle XXI
Telenoticies.com

Les sequeres o els incendis són alguns dels perills que fan que el litoral mediterrani sigui l‘àrea més vulnerable pel canvi climàtic.

La conca mediterrània i les regions alpines seran les zones més afectades del continent europeu pel canvi climàtic del segle XXI, segons un estudi internacional publicat als EUA. Aquest informe, fruit del treball de 16 instituts d‘investigació europeus, aparegut a la revista nord-americana Science, es considera el document informàtic més detallat fins avui sobre l‘impacte de l‘escalfament global del clima en el medi ambient i la població.

El litoral mediterrani serà una de les àrees més vulnerables d‘Europa pel canvi climàtic durant el segle XXI, segons un estudi dirigit per l‘Institut de l‘Impacte Climàtic de Postdam (Alemanya), que publica aquesta setmana la revista Science. En l‘estudi hi ha participat el Centre d‘Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals, així com el Museu Nacional de Ciències Naturals.

Segons els investigadors, la vulnerabilitat de regions com la península Ibèrica respon a l‘augment de les temperatures i a la reducció de precipitacions, fet que portaria a un increment de la freqüència i gravetat de les sequeres, augmentant el risc d‘incendis i la pèrdua de potencial agrícola i forestal.

Les conclusions de l‘estudi apunten que a causa del canvi climàtic la vulnerabilitat de moltes regions europees podria créixer durant les pròximes dècades i crear problemes de tipus econòmic, així com malmetre l‘agricultura, el medi ambient i els recursos naturals.
1335 visites
Mediterrani afecta predicció XXI


Allotjament cedit per mantis.cat